Melkveebedrijf familie Oostdam Bodegraven

Boeren vanuit ons Groene Hart

Onze producten


 

Melk

Onze melk wordt 24 uur per dag vers geproduceerd. Hoewel niet wetenschappelijk bewezen, worden aan rauwe melk verschillende gezondheidsaspecten toegekend. Zo lijkt lactose-intolerantie vooral door de bewerking van melk te komen en kunnen mensen met lactose intolerantie rauwe melk vaak wel verdragen. Bovendien is rauwe melk heerlijk vol van smaak. Officieel moet u rauwe melk voor consumptie pasteuriseren of koken.  U kunt deze melk kopen voor € 1,- per liter. Neemt u vooraf even contact op?


 

Biest

Biest is de melk van een koe tot 3 dagen na het afkalven. Deze melk zit vol met antistoffen, vetten en eiwitten en is goed voor het pasgeboren kalf. Alleen wanneer de koe meer biest produceert dan nodig is voor haar kalf, hebben we een beperkte hoeveelheid om te verkopen. De biest is heerlijk vol van smaak  De biest moet geweld worden voor het gegeten kan worden. Omdat  biest beperkt beschikbaar is hebben we app-verzendlijsten aangemaakt waarop we berichten zodra er verse biest beschikbaar is voor verkoop. Heeft u interesse stuur ons dan een mail.. Vergeet niet uw 06-nummer te vermelden. Zie hiervoor tabblad Contact.


 

Verse scharreleieren

Onze scharrelkippen leggen elke dag verse eieren. De eieren zijn te koop voor € 2,00 per 10 stuks. 


 

Stalmest

Sinds 2014 hebben we koemest te koop. De  koemest van onze koeien wordt  gescheiden in een dikke en een dunne fractie. De dikke fractie is stapelbaar en heeft een drogestof gehalte van ongeveer 35%. Het organische stof gehalte is hoog. De mest is geanalyseerd waardoor de bemestingswaarde bekend is. Deze mest is zeer geschikt voor uw tuin omdat het makkelijk te verdelen is. U kunt de mest bij ons komen halen. Wij scheppen uw kar vol of hebben zakken beschikbaar waarmee u de mest kunt vervoeren. Ook leveren wij op aanvraag de mest ter plekke. 

 

IJs

Bij ijssalon "De zoete inval" aan de Marktstraat 11, 2411 BE Bodegraven in Bodegraven wordt op een ambachtelijke manier heerlijk ijs gemaakt van onze melk. Zij zijn al diverse keren genomineerd voor "ijssalon van het jaar".  Een fantastische prestatie en voor ons een grote eer dat zij het ijs maken van de melk van onze koeien.  www.ijsenkoffiesalondezoeteinval.nl.